maandag 31 oktober 2016

Sumo robot

Wat is een sumo robot eigenlijk? Het is een robot welke als doel heeft de robot tegenstander uit de ring te duwen voordat hij zelf uit de ring wordt gedrukt. Het idee is hetzelfde als de sumo wedstrijden die door mensen worden gespeeld in Japan maar dan wel zonder een enorme pamper en knotje in het haar.

Sumo pusher robot
Ik vond het een uitdaging om deze robot te bouwen en autonoom te laten reageren op de dingen die op de mat gebeuren en tegelijkertijd rekening te houden met de regels van het spel. Een sumo robot dient namelijk autonoom te zijn dus er moet een goede strategie bedacht zijn waarmee de robot grote kans heeft om te winnen. Een andere regel is dat de robot uit de ring is als 1 van de wielen over de zwarte lijn zijn gekomen. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de robot niet zelf uit de ring rijdt.

Hieronder het filmpje van de robot in actie door het gebrek aan een tweede set LEGO Mindstorms heb ik besloten wat minder autonome artikelen in de ring te plaatsen om deze van de mat de laten duwen. 

Wil je meer weten over deze robot? De constructie of hoe deze te programmeren is neem dan gerust contact met me op.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten